Henrik_Magnusson

Henrik Magnusson

Henrik är uppvuxen bland hästar av alla de slag i en hästintresserad familj på berget Billingens sluttningar vid Varnhem. Han kunde rida före han kunde läsa och tävlade hästhoppning en period i ungdomsåren men kom också i kontakt med dressyr, fälttävlan, trav, galopp, westernridning, brukskörning och hästavel.

Henrik började sin yrkesbana som ”stalldräng” vid Hästsjukhuset Skara. Studerade sedan till veterinär vid Veterinärhögskolan i tyska Hannover. I detta, Europas hästrikaste land, kom han i kontakt med hästhållning av olika slag och red under studietiden där en kortare period på galoppbanan i Hannover. Efter att ha tagit norsk veterinärlegitimation arbetade Henrik ett år i Norge. Flyttade sedan hem till Sverige och arbetade vid Strömsholms Djursjukhus, Eskilstuna Djurklinik och Läckeby Djurklinik för att sedan hamna på Hästsjukhuset Färjestad 1992 och har arbetat där sedan dess.
Henrik tycker allt inom hästveterinäryrket är intressant men specialintressena är kirurgi, hältutredningar och näringsfysiologi.