Personal

Foto av Karin Alexandersson
Karin Alexandersson
Leg. Veterinär. Klinikchef

Karin tog veterinärexamen 2001 och jobbade först en kortare period på Veterinärhögskolans hästklinik. Därefter vikarierade hon på Hästkliniken Borlänge innan hon i början av 2003 blev anställd vid Hästsjukhuset Färjestad.

Karin har gått vidareutbildningar inom bland annat hästtandvård och veterinär kiropraktik, två områden som utgör hennes huvudintressen i yrket.

Hästar har varit det största intresset sen 5-årsåldern, hon köpte den första egna ponnyn som 12-åring. Gymnasieutbildningen gick Karin i Skara, det då 2-åriga ”hästgymnasiet” och efter det jobbade hon som hästskötare i ridstall i England  samt i travstall i Värmland.

Fritiden upptas av familjen bestående av maken Håkan och döttrarna Agnes och Ellen samt hästarna Julle och Tilberi.

Foto av Annika Berg
Annika Berg
Veterinärassistent

Annika började sin bana som assistent på den gamla Veterinärhögskolan i Stockholm. Hamnade så småningom på Hästkirurgen, SLU, mestadels på operationsavdelningen. Flyttade till Värmland och jobbade på smådjur. Stack emellan med jobb på Arlanda flygplats i 2 år. Hamnade i Värmland igen, först hos veterinär Sven Rejnö och sedan ATG.

Annika är numera pensionerad men hjälper till och jobbar på kliniken vid behov vilket vi är mycket glada för. På den numera utökade fritiden har hon ett par travhästar att ägna sig åt och en schäferhund.

Foto av Christina Björkqvist Finell
Christina Björkqvist Finell
Leg. Veterinär, Specialistkompetens i hästens sjukdomar

Christina utexaminerades från veterinärhögskolan i Uppsala 1988. Tre år senare, 1991, anställdes hon som klinikveterinär på dåvarande Hästsjukhuset i Karlstad. Hon har svensk specialistkompetens i sjukdomar hos häst och är godkänd FEI-pass veterinär. Ultraljud och ögonsjukdomar är områden som Christina är extra intresserad av.

Intresset för hästar och ridning grundlades tidigt och den första egna hästen, ett gotlandsruss, fick hon som 9-åring. Nuförtiden upprätthålls ridningen mest genom lektions-ridning på Karlstad Ridklubb.

Travhästintresset uppstod under veterinärutbildningen och Christina och henne man har haft egna travhästar.

Fritiden ägnas först och främst åt familjen bestående av maken Peter och sonen Samuel, norwichterriern Stina och hästar, men läsning, musik, skidåkning, svamp- och bärplockning är andra aktiviteter som hon uppskattar.

Foto av Jörgen Gunnarsson
Jörgen Gunnarsson
Hovslagare

Jörgen jobbar på kliniken på torsdagar och hjälper då både till med sjukbeslag och normalskoningar. Han har stor erfarenhet efter många år i yrket, är godkänd av jordbruksverket och har även jobbat på Universitetsdjursjukhuset i Uppsala som hovslagare under flera år.

Foto av Håkan Jonsson
Håkan Jonsson
Leg. Veterinär, Specialistkompetens i hästens sjukdomar

Håkan gick ut veterinärhögskolan i december 2000 och fick efter diverse kortare vikariat på distriktsveterinärstationer en treårig utbildningstjänst på ATG-klinikerna. När den avslutades i juni 2004 fick Håkan anställning vid Hästkliniken Åby. I oktober 2005 flyttade han till Hästsjukhuset Färjestad. Håkan blev hästspecialist 2006 och skrev sitt specialistarbete om magsår hos svenska varmblodiga travhästar.

Fritiden spenderar Håkan med familjen som består av fru Karin samt döttrarna Agnes och Ellen. Övriga intressen är t ex löpning, foto, trav och golf.

Foto av Björn Lindkvist
Björn Lindkvist
Veterinärassistent

Björn är född i Säffle men är uppvuxen i Karlstad, några stenkast från travbanan. För dagen är han bosatt i Skived men trivs i Fryksdalen så en liten gård i Sunnetrakten är en framtidsdröm. Han har jobbat som veterinärassistent på Hästsjukhuset Färjestad sedan oktober 2008, där han även sköter lite hovvård och diverse vaktmästarsysslor.

Björn är utbildad inom humanvården men har varit travsporten, trogen sen tidigt 90-tal. Han har arbetat hos bland annat Göran E. Johansson (åtta år) Olle Goop, Stig Sjögren, Magnus Jakobsson, Nicklas Sundqwist, Björn Steinseth m fl. Som lärling har han kört ca 500 travlopp i Sverige och Norge. Dubbelsegern med egentränade Super Port och gästuppsittningen Prince Larabell på Axevalla är fortfarande ett av de roligare minnena.

Numera är Björn amatör och har egen häst på fritiden. En ledig dag tillbringar han gärna i sitt sommarhus från 1700-talet tillsammans med familjen. Andra fritidsintressen är antikviteter och hobbyarkeologi.

Foto av Maria Löwendahl
Maria Löwendahl
Leg. Djursjukskötare

Maria är anställd på Hästkliniken Färjestad sedan augusti 2008. Hon är utbildad biolog men omvårdnad av djur har alltid funnits som ett stort intresse.

Maria är uppvuxen i Högboda men bor nu på en liten gård i Frykerud utanför Kil med sin familj, och hon ägnar stor del av fritiden till att träna apportering med sina jaktlabradorer. När hösten kommer blir det tävlingsdags då det snabbt syns om all apporteringsträning gett resultat. Som komplement till hundträningen kör eller rider hon gärna sina bruksnordsvenskar.

Foto av Nina Lundin
Nina Lundin
Leg Veterinär

Ca 4 dagar/v jobbar Nina som konsult vid kliniken och har egen tidsbokning måndagar-torsdagar 7.30-8.30 på telefonnr 054-525533

Nina har en gedigen hästbakgrund och har arbetat som veterinär i över 30 år. Hon började banan som hoppryttare och tävlade ponny-SM tre gånger. Nu är det dressyr som gäller och hon har hittills hunnit utbilda och tävla 4 hästar till Intermediär klass. Däremellan hann hon med att både föda upp, träna och tävla travhästar och har segrar i både monté och suklylopp. Nina är mycket erfaren stuteriveterinär med 25 års erfarenhet och åtar sig gärna gynekologiska fall. Hon hjälper gärna till med ridutredningar och har även många travhästar som kunder.

Foto av Agneta Lundström
Agneta Lundström
Leg. Djursjukskötare

Agneta har jobbat inom humanvården som undersköterska i ett tidigare liv, för att sedan jobba som hästskötare på ett travhäststuteri. 1989 gick hon djursjukvårdarutbildningen och började direkt därefter jobba på stordjursavdelningen på Helsingborgs Regiondjursjukhus.

1995 började längtan efter den värmländska storskogen göra sig påmind och samtidigt tog ATG över kliniken i Färjestad och utökade antalet assistenter och Agneta flyttade hem och arbetar som id-kontrollant för hästpass och chipmärkare.

Agneta har haft egen travhäst tidigare men håller sig numera mest till ridhästar och hjälper dottern med hästen på kvällar och helger.

Foto av Henrik Magnusson
Henrik Magnusson
Leg Veterinär.

Henrik är uppvuxen bland hästar av alla de slag i en hästintresserad familj på berget Billingens sluttningar vid Varnhem. Han kunde rida före han kunde läsa och tävlade hästhoppning en period i ungdomsåren men kom också i kontakt med dressyr, fälttävlan, trav, galopp, westernridning, brukskörning och hästavel.

Henrik började sin yrkesbana som ”stalldräng” vid Hästsjukhuset Skara. Studerade sedan till veterinär vid Veterinärhögskolan i tyska Hannover. I detta, Europas hästrikaste land, kom han i kontakt med hästhållning av olika slag och red under studietiden där en kortare period på galoppbanan i Hannover. Efter att ha tagit norsk veterinärlegitimation arbetade Henrik ett år i Norge. Flyttade sedan hem till Sverige och arbetade vid Strömsholms Djursjukhus, Eskilstuna Djurklinik och Läckeby Djurklinik för att sedan hamna på Hästsjukhuset Färjestad 1992 och har arbetat där sedan dess.

Henrik tycker allt inom hästveterinäryrket är intressant men specialintressena är kirurgi, hältutredningar och näringsfysiologi. Om det blir tid över åker han gärna skidor, paddlar kanot eller windsurfar.

Foto av Åsa Sjöberg Andersson
Åsa Sjöberg Andersson
Veterinärassistent

Åsa har jobbat på kliniken som vikarie från och till under många år och är sedan våren 2017 fast anställd på Värmlands Hästsjukhus. Hon har jobbat som hästskötare i travstall i många år både i Sverige och i USA och har stor erfarenhet av hästar i olika miljöer. Hemma har hon tillsammans med familjen tre hästar, dotterns ridhäst, en d-ponny som även sonen rider på och en falabella som sällskap.

Foto av Therese Sundhäll
Therese Sundhäll
Leg Djursjukskötare

Therese har jobbat som djursjukskötare åt veterinär Nina Lundin sedan 15 år och har stor erfarenhet av yrket. Från mars 2015 anställdes hon även av Värmlands Hästsjukhus. Therese har haft hästar sedan barnsben, familjen har både fött upp och tränat travhästar. Numer ägnas fritiden mest åt familjen bestående av två barn, en snickrande sambo, en islandshäst, två shetlandsponnys och en skock får på en gård på landet.

Foto av Petra Wingefors
Petra Wingefors
Leg veterinär

Petra har jobbat som veterinär sedan 2007 och alltid varit hästintresserad och mycket aktiv inom hästsporten, men har arbetat som veterinär  ffa på smådjurssidan.

 

Som student jobbade hon på UDS hästklinik i Uppsala och examensarbetet handlade om parasiter hos importhästar.

Under vintern 2018 har hon läst en veterinär påbyggnadsutbildning i rehabilitering på SLU. Under 2000 talet har hon framgångsrikt tävlat i olika westerngrenar och stöttar även dottern mycket som tävlar i hoppning. Petra har stor erfarenhet av ffa kirurgi och akutmedicin och har även  ett brinnande intresse för rehabilitering.