Foderföreläsning!

Den 12 november, en måndag kl 18.30-21.00 kommer Eva Dahlström, www.foderrad.se till Värmlands Hästsjukhus och pratar om utfodring av hästar med fokus på årets grovfoderbrist och även om utfodring av den gamla hästen. Föreläsningen kommer att hållas i travrestaurangens konferenssal Callit. Eva har jobbat som oberoende foderrådgivare under många år och sammarbetar med många kliniker, veterinärer och hästägare. Hon säljer inte något specifikt märke utan är just oberoende.
Passa på att bunkra upp med kunskap och få svar på dina frågor!
Föreläsningen är öppen för alla hästintresserade, det kostar 150 kr om man har lyckan att ha fyllt 18 år, de som fortfarande har detta framför sig betalar 100kr. I priset ingår en god macka och kaffe/dricka.
Anmälan sker via mail, info@hastsjukhus.se skriv foder eller föreläsning i ämnesrutan. (och ange ev allergier eller vegan) Begränsat antal platser, först till kvarn…
Betalning sker på plats med swish eller kontanter.

Tappskokurs

Den 29/9 2018 hade vår hovslagare Jörgen Gunnarsson en uppskattad tappskokurs på Värmlands Hästsjukhus. 10 entusuastiska hästägare fick lära sig att ta av och slå på en tappsko samt en hel del teoretiska kunskaper om hovar. Redan den 20/10 2018 blir det en uppföljare då det fanns stort intresse för kursen.

Ny röntgenframkallning

Nu har vi installerat ett nytt direktdigitalt framkallningssystem till vår röntgen här på Värmlands Hästsjukhus. Det gör att våra röntgenundersökningar nu går ännu snabbare och att bilderna kan hålla en ännu högre kvalitet än tidigare. Ni är varmt välkomna att boka tider på telefon 054-219889

 

Avmaskningsföreläsning

Välkomna att anmäla er till en gratis föreläsningskväll om avmaskning och parasiter med en av landets främsta parasitologer. Föreläsningen kommer att hållas i Färjestadtravets konferensrum den 12 mars. Klicka på länken för mer information. Först till kvarn råder för platser så vänta inte med att anmäla er!

Karlstad_affisch_inbjudan_avmaskning häst_12 mars (3)

Äntligen Ridhus! Invigning 28 okt 2017 kl 14-16

Välkomna till Öppet hus på kliniken med invigning av vårt nya RIDHUS, den 28/10 -17
Kl 14:00 invigs ridhuset med dressyr och förslag på problemlösning till häst med vår veterinär Nina Lundin i sadeln.
Därefter blir det uppvisning med Ponnyagility i ridhuset fram till kl 16:00. Stall Malma ställer upp med Agilityhinder. Nyfiken på denna roliga sport? Fungerar även med större hästar.
Färjestads ponnytravskola kommer att köra turer med barn utanför ridhuset.
Passa på att hälsa på oss utan häst och titta in bakom kulisserna på hästsjukhuset! Hur ser det ut i en operationssal för hästar? Hur ser det ut inne i svalget på en travhäst i full aktion? Vi finns på plats för era frågor och visar kliniken. 
Anmäl er gärna, senast 23/10 via Facebook eller på mail info@hastsjukhus.se
VARMT VÄLKOMNA !

Sommartid!

Den här sommaren kommer Värmlands Hästsjukhus att ha öppet alla helgfria vardagar mellan kl 08-17 och dessutom kommer vi att ha öppet några kvällar till kl 20. Ring 054-219889 för bokning av tid. ”Droppinvaccinationer” är välkomna dagtid utan att boka tid, vill du hellre komma en kväll och vaccinera så ring innan för att höra vilka kvällar det är öppet.

Vi önskar er alla en riktigt härlig sommar!150815s (48)

Höst i luften

20150828_144220Nu är vi åter tillbaka med kvällsöppettiderna!

Måndag – torsdag har vi nästan alltid öppet till kl 20.00. Undantag kan dock finnas om någon är borta så ring och boka tid innan du åker.

Håkan åker till Åmålsfilialen på torsdagar och Henrik till Årjäng på onsdagar. För tidsbokning ring Värmlands Hästsjukhus, 054-219889