Sommartid!

Den här sommaren kommer Värmlands Hästsjukhus att ha öppet alla helgfria vardagar mellan kl 08-17 och dessutom kommer vi att ha öppet några kvällar till kl 20. Ring 054-219889 för bokning av tid. ”Droppinvaccinationer” är välkomna dagtid utan att boka tid, vill du hellre komma en kväll och vaccinera så ring innan för att höra vilka kvällar det är öppet.

Vi önskar er alla en riktigt härlig sommar!150815s (48)

Jultider

Måndagen den 21 december har vi öppet till kl 20.00, därefter håller vi öppet mellan kl 8.00-17.00 alla helgfria vardagar fram till måndagen den 4 januari då vi återupptar kvällsöppet igen och är här till kl 20.00.

Höst i luften

20150828_144220Nu är vi åter tillbaka med kvällsöppettiderna!

Måndag – torsdag har vi nästan alltid öppet till kl 20.00. Undantag kan dock finnas om någon är borta så ring och boka tid innan du åker.

Håkan åker till Åmålsfilialen på torsdagar och Henrik till Årjäng på onsdagar. För tidsbokning ring Värmlands Hästsjukhus, 054-219889

Sommartider på hästsjukhuset!

LemonEfter en kylskåpskall maj ser vi nu fram mot en skön sommar.Vi håller kvällsöppet i ytterligare två veckor och efter midsommar har vi öppet alla vardagar mellan kl 08.00-17.00 hela sommaren. Ni är som vanligt varmt välkomna!

Årjängsfilialen tar sommarlov efter den 24 juni och öppnar igen i mitten av augusti. Åmålsfilialen öppnar även den igen i mitten av augusti.

Föreläsning i akutsjukvård

Välkommen till föreläsningskväll i akutsjukvård för häst.

kvällsbildMåndagen den 30/3 -15 kl:18,00-ca 20,00 har Värmlands Hästsjukhus nöjet att bjuda in till en föreläsningskväll i grundläggande akutsjukvård för häst.

Vi börjar med en teoretisk genomgång av de vanligaste akuta sjukdomarna så som: kolik, fång, sårskador, foderstrupsförstoppning, akut hälta mm. Då går vi även igenom anatomiska detaljer som kan vara bra att känna till.
Föreläsare leg veterinär Karin Alexandersson.

Därefter en praktisk genomgång av hästens anatomi och bandageringsteknik samt tips om stallapotek mm. Fika i pausen ingår.

Vi kommer att ha ett bra erbjudande på första hjälpen-lådor denna kväll.

En enklare guidad rundvandring på Hästsjukhuset erbjuds för den som är intresserad kl 17.40.

Kostnad: 100kr/person, ungdom under 18 år 50kr, betalas på plats.

Begränsat antal platser så först till kvarn gäller.

Anmälan: via mejl till k.a@hastsjukhus.se senast 25/3 -15. Ange namn och telefonnummer. Välkomna!

Ponnymätningar i januari-februari

mätningDet är inplanerat mätningskvällar igen, onsdagen 21/1, tisdagen 3/2 och tisdagen 17/2. Datum för mars är inte bestämda än.

Observera att ni inte bokar tid hos oss för mätning utan anmäler er via TävlingsDataBasen.  Vill ni ha något annat gjort samtidigt såsom vaccinering eller munhåleundersökning vill vi att ni kontaktar oss på Hästsjukhuset också.

För anmälan följ instruktionerna här →

På TDB hittar du även mer information om hur mätningen går till samt vilka regler som gäller. http://www3.ridsport.se/Tavling/Ponnymanual/

Välkomna!

God Jul!

20141223_132937Vi vill önska alla våra fantastiska vänner och kunder en riktigt God Jul.

I mellandagarna har vi öppet mellan kl 8.00-17.00 alla helgfria vardagar och börjar åter med kvällsöppet den 12 januari. Då finns vi här för er till kl 20.00.

Kvällsöppet igen och filialerna byter dag!

Nu är hela styrkan tillbaka och kan återigen erbjuda kvällstider för er som har svårt att komma dagtid. Vi har öppet måndag-torsdag mellan kl 08.00 och 21.00 och fredagar mellan kl 08.00 och 17.00. Årjängsfilialen byter dag med Åmål så från nästa vecka åker Henrik till Årjäng på onsdagar och Håkan till Åmål på torsdagar. Läs mer på sidan om filialerna. Ni är välkomna att boka tid via vår vanliga telefon, 054-21 9889